Пушеният червен пипер се произвежда от изсушен смлян червен пипер, бавно изсушен на слънце, за да запази всичките си естествени качества. След това опушен на дъбова жар, за да се придаде богат опушен аромат. Използва се широко в кухнята поради богатия си аромат и дълбок червен цвят, като основна съставка или просто като поръска за добавяне на цвят към ястие. Подходяща продправка за боб, леща, маринати, зеленчуци, супи и други ястия. Придава уникален вкус и аромат на ястията, така сякаш са приготвени на дървени въглища.
Една чаена лъжичка в ястие за четирима души често е повече от достатъчна. Внимавайте, когато го използвате, за да не доминира вкусът му. Когато се съмнявате, винаги добавяйте малко по-малко и първо опитайте ястието, за да определите дали имате нужда от повече. Състав: Сушен червен пипер, опушен, смлян и термично обработен.
Начин на употреба: За овкусване на боб, леща, маринати, зеленчуци, супи, яйца, сирена, месо на скара, печени картофи. 1/2 - 1 ч.л. е достатъчна за 4-6 порции.