Горчица се използва за приготвяне на различни ястия, като сосове, супи, маринати, мариновани меса и салати и дресинги. Чудесно допълнение към много различни рецепти. Може да се използва за подобряване на вкуса всичко от паста до месо.
Горчица на прах се прави от смлени синапени семена. Синапеното семе и горчичният прах имат пикантен вкус, което придава малко киселинност на ястията. Това придава чудесен вкус на много ястия.
Горчицата на прах е по-концентрирана отколкото обработената готова горчица. Следователно, за да постигнете същия вкус, ще трябва да използвате повече горчица като заместител. Използвайте готова горчица в съотношение 3:1 за горчица на прах: 1 супена лъжица горчица = 1 чаена лъжичка горчица на прах.
Горчица на прах може да бъде използвана и за лекарствени цели, заради своите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.
Съдържание: Смлени семена от синап.
Съхранение: В затворен съд на тъмно и сухо място.