Сушения магданоз е вкуснa и здравословнa подправка, което се използва широко в кулинарията и има много положителни ползи за здравето. Той има по-концентриран аромат и вкус от пресния магданоз, което прави тази подправка подходяща и универсална за различни ястия. Изсушеният магданоз може да се добавя към супи, сосове, гарнитури, салати, маринати и други ястия, като придава свежест и вкус.
Магданозът има висока хранителна стойност. Богат е на витамини C, A и K, както и на минерали, включително калий, желязо и магнезий. Веществата, съдържащи се в магданоза, имат антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, което помага за укрепване на имунната система и подобряване на цялостното здраве. Помага за прочистване на организма, подобрява работата на храносмилателната система, понижава холестерола, поддържа здравето на сърцето и кръвоносните съдове, подобрява зрението и кожата.